به گزارش خبرنگار مهر، هفته هنر سیستان و بلوچستان 18 تیرماه با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاون امور هنری وزیر ارشاد، شریعتی مشاور امور بانوان وزیر ارشاد و نمایندگان مردم سیستان و بلوچستان در مجلس شورای اسلامی و سایر مسئولان این استان افتتاح شد.
معاون امور هنری ارشاد در آیین افتتاحیه هفته فرهنگ و هنر استان سیستان و بلوچستان گفت: به جای اینکه در حوزه هنر وارد کننده باشیم، یک هنر صادراتی را ارئه دهیم.
شاه آبادی در خصوص هفته هنر استان ها گفت: طرح برگزاری هفته های هنر برای معرفی ایران در مجامع جهانی شکل گرفت.
وی افزود: درواقع وقتی که می بینیم گویاترین، رساترین، بی بدیل ترین و بی واسطه ترین زبان برای انتقال مفاهیم و آموخته های دینی، بومی، قومی و ملی کشور زبان هنر است، جا دارد به اصل و اساس و ریشه آنچه که فرهنگ کشور ما را شکل داده مراجعه کنیم و به جای اینکه در حوزه هنر وارد کننده باشیم، یک هنر صادراتی را ارئه دهیم.
معاون امور هنری خاطرنشان ساخت: هفته های هنر نشان دهنده ظرفیت هنری کشور است و نشانگر قابلیت هایی است که در گوشه و کنار کشور ما نهفته است و شاید فقط در داخل استان ها دیده شده و کمتر فرصت بروز و ظهور کشوری پیدا کرده است. بنابراین اگر نمایشگاهی با عنوان هفته هنر استان ها شکل می گیرد، قابلیت ها و توانایی های هنرمندان استان های کشور را نشان می دهد.
وی همچنین تصریح کرد: هفته های هنر در اسفند 89 با هفته هنر استان اصفهان در همین مجموعه آزادی آغاز شد. در سال 90 یازده هفته هنر داشتیم. امسال هم سومین هفته هنر را در تهران با همت بخش های مختلف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مجموعه آزادی و بنیاد رودکی آغاز می کنیم.
شاه آبادی شرط ماندگاری دستاوردهای حاصل از هفته های هنر استان ها را استمرار دانست و گفت: به نظر می آید آن چیزی که این ظرفیت را برای ما ماندگار می کند و می تواند فضای کار را تبدیل به یک امر نهادینه شده کند، استمرار است. امروز با برگزرای حدودا پانزده هفته هنر استان ها یک استمرار دائمی را در این حوزه شاهد هستیم و عملا هنرمندان شهرستانی ما در حوزه های تئاتر، تجسمی، موسیقی، صنایع دستی قابلیت خودشان را نشان داده اند.
وی هفته هنر سیستان و بلوچستان را فرصت مغتنمی برای هنرمندان شهرستانی و تهرانی ها ارزیابی کرد و ابراز داشت: سیستان سیستان و بلوچستانی های مقیم تهران از این فرصت استافده می کنند تا دور هم جمع شوند و از منظر هنر به ظرفیت های خودشان نگاه کنند. تهرانی نیز با کوتاه ترین راه و فاصله با فضای هنر استان آشنا می شوند.
هفته هنر سیستان و بلوچستان از 18 تا 22تیر ماه درمجموعه فرهنگی و هنری برج آزادی پذیرای علافمندان به هنر است.
تعویق برنامه 10 روز با عکاسان
برنامه و جشنواره ده روز با عکاسان بنا به دلایلی به آذرماه موکول شد. در بیانیه ای که انجمن عکاسی منتشر کرده است امده است:
با سلام و آرزوی توفیق برای تک تک اعضای خانواده بزرگ عکاسی ایران، بدین وسیله به اطلاع میرساند برگزاری برنامه ده روز با عکاسان ایران با وجود برنامهریزی و تدارکات اجرایی، بهدلیل تنگناهای موجود، بهمنظور برگزاری شایسته، انسانی و علمیتر به آذرماه سالجاری موکول میشود.
برگزاری چنین برنامهای نیازمند حمایت همهجانبه ازسوی اسپانسرهایی است که میتوانند بار اقتصادی کار را به دوش گیرند؛ این حامیان مالی به دلیل شرایط خاص اقتصادی کشور، حمایت خود را به چند ماه آینده موکول کردهاند.
با توجه به اینکه انجمن عکاسان ایران، سازمانی غیرانتفاعی و فرهنگی بوده و از هیچ بودجهای جز حق عضویت اعضا بهرمند نیست، لذا برگزاری چنین برنامهای را که نیازمند تعهدات مالی سنگین است، در موقعیت کنونی به صلاح نمی داند.
انجمن عکاسان ایران علیرغم اینکه در زمان اعلامشده (20 تا 30 تیرماه 1391) کاملا آمادگی اجرای برنامههای پیشبینی شده را داشته و برگزاری نمایشگاههای عکس، نمایش فیلم، جلسات سخنرانی، مراسم بزرگداشت، میزگرد و کلاسهای آموزشی متعددی را برنامهریزی و آماده اجرا کرده است، که اجرای این برنامهها را با توجه به شرایط موجود و هماهنگی انجام شده با مدیریت خانه هنرمندان ایران و حمایتکنندگان مالی به آذرماه 1391 موکول می کند.
نشست علمی تخصصی هنر فطری در موزه هنرهای معاصر تهران
نشست علمی تخصصی هنرفطری با سخنرانی محمدعلی رجبی و سیده راضیه یاسینی روز سه شنبه ۲۷تیرماه از ساعت۱۰ تا ۱۲، در سالن اجتماعات موزه هنرهای معاصر تهران برگزار میشود.
هنرفطری، هنر هنرمندان خودآموختهای است که رجوع به جلوههای هنری فطرت خویش، آثاری را رقم میزنند که از آموزشهای هنری متعارف رهاست. این نوع آثار هنری، وجود مشترک بسیاری با آثارهنری کودکان دارد که برخاسته از فطرت پیراستهٔ آنهاست.
دراین نشست به بررسی خصایص این هنروچگونگی مبانی واصول آن پرداخته میشود. نشست علمی وتخصصی هنرفطری، روز شنبه ۲۷ تیرماه از ساعت ۱۰تا۱۲، به همت پژوهشکده هنر ورسانه پژوهشگاه فرهنگ وهنر وارتباطات وبا همکاری موزه هنرهای معاصر تهران وبا حضور وسخنرانی دکتر محمدعلی رجبی، عضو هیات علمی دانشگاه هنر دانشگاه شاهد ودکتر سیده راضیه یاسینی عضو هیات علمی پژوهشگاه فرهنگ، هنر وارتباطات ومدیر گروه مطالعات هنر وادبیات پژوهشکده هنر ورسانه برگزار میشود.
نظر شما